Skip to content

Implantálás

Implantálás

Az implantáció nem más mint az állcsontba beültetett műgyökér.

A legmodernebb fogászati eljárás, amellyel pótolhatjuk az elvesztett fogsort vagy fogakat. Előnyei:

 • Nem kell ép fogakat lecsiszolni foghiány pótlás esetében
 • Megakadályozhatjuk az elvesztett fogak helyén keletkező csontsorvadást
 • Elkerülhetjük a kivehető pótlást, helyette rögzített pótlás készíthető. Teljes foghiány esetén is alkalmazható az ún. horgonylati pontok kiépítéseként, amihez a nem szívesen viselt, sok problémát okozó fogsor biztonságosan rögzíthető. Tehát a kivehető fogsort is érdemes implantátummal rögzíteni
 • Nem lesz kényelmetlen az étkezés, könnyebben beszél, stb.
implantátum foghiány pótlás fogpótlás

Az implantátum anyaga általában szövetbarát titán. Különleges biológiai tulajdonsága, hogy a csont képes összeépülni vele. Semmiféle rosszindulatú elváltozást nem okoz.

Bárkinek ajánlható ez a beavatkozás aki képes megfelelő szájhigiénét fenntartani, rendelkezik egészséges fogíny struktúrával, horizontálisan és vertikálisan elegendő, és megfelelő minőségű csonttal. Az utóbbiak hiányában csontfelépítésre, csontpótlásra van szükség.

Mini implantátum

mini implantátum fix fogsor

A mini implantátumot a teljes műanyag fogsor rögzítésére fejlesztették ki. A beavatkozás fájdalommentes, mivel a mini implantátumok a hagyományos implantátumokhoz képest vékonyabbak, 1.8-2.4mm átmérőjűek. Nagy előnyük, hogy – éppen vékonyságuk miatt – legtöbbször metszés és csontfeltárás nélkül, az ínyen képzett tűszúrásnyi lyukon át behelyezhetőek az állcsontba. Nem kell kinyitnunk és nem kell összevarrnunk az ínyt.


Akár 1 óra alatt stabilizáljuk fogsorát! Az implantátum fejekre a kivehető pótlás patentszerűen, biztonságosan és stabilan rögzül. Megszűnik a fogsor mozgása, nem kell ragasztót használnia többé. A rágás nem okoz problémát, a fogsor alá nem szorul étel. Jobb lesz az életminőség. Magabiztosan étkezik, nevet!

Csontpótlás

Nem elegendő csontállomány esetén csontpótlás szükséges. Az implantációs beavatkozással egy időben, vagy azt megelőzően 6 hónappal kell elvégezni ezen eljárást, csontpótló anyag használatával. Ez teljes biztonsággal alkalmazható, steril, szövetbarát anyag. Szükség esetén saját csont felhasználásával is történhet csontpótlás.

Az implantálás menete

 • 1. lépés

  Állapotfelmérés

  Röntgenfelvételeket készítünk, majd azok alapján meghatározzuk a szükséges és elégséges implantátumok számát, helyét.

 • 2. lépés

  Kezelési terv

  Megbeszéljük a majdan készítendő fogpótlás típusát, a szükséges kezelések számát és idejét, a gyógyulás alatti ideiglenes fogpótlási lehetőségeket és a várható költségeket.

 • 3. lépés

  Implantálás

  A műtét nélküli implantátum egy nagyon páciens barát beavatkozási eljárás. Sebészi feltárás nélkül behelyezzük a megfelelő implantátumot, nincsen metszés, varrat, seb, ödéma. A beavatkozás után levehető a lenyomat, és készülhet a pótlás.

 • Elkészült!

  Mosolyogjon bátran! 🙂

  A rövid ideig tartó beültetés után egy nappal, a páciens máris a megszokott életét élheti